Je ziet het vaak. De overstap van de winter naar het voorjaar is het ideale moment om je interieur een voorjaars make-over te geven. En om dat zo goed mogelijk te doen, is het handig om te weten wat de laatste woontrends van 2017 zijn. In dit artikel vind je de grootste do’s op een rijtje.

Denim Drift

Deze grijsblauwe kleur verwacht Flexa dit jaar overal te zien. Denim Drift is namelijk verkozen tot dé kleur van het jaar 2017. Een kleur die past bij elk interieur en mooi te combineren is met andere blauwtinten. En wil je gaan voor een spannend effect? Combineer Denim Drift dan met gouden accessoires!

Groen, groener, groenst

Haal buiten naar binnen met deze woontrend. Gebruik materialen uit de natuur om dat ultieme Urban Jungle gevoel ook in huis te creëren. Planten in huis blijven namelijk super hip! Geef je planten een echt ereplekje door te spelen met hoogtes. Ga bijvoorbeeld voor een plantenhanger of plantenstandaard. Maar ook een kweekkastje in huis mag niet ontbreken. Maak je eigen mini-moestuin binnenshuis. Niet alleen mooi, maar ook nog eens erg handig en… lekker!

Geen groene vingers? Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om de natuur in huis te halen. Zo kun je ervoor kiezen om een muurtje te verven in een donkergroene kleur. Voor dat echte botanische gevoel kun je ook nog gaan voor een meubelstuk in deze kleur gecombineerd met een aantal opvallende plantenprints.

Terracotta

Deze kleur kennen we waarschijnlijk allemaal wel van de bloempotten en dakpannen. Maar terracotta doet dit jaar ook z’n intrede in het interieur. Ga voor verschillende woonaccessoires in deze aardse tint voor een warme en ontspannen sfeer.

Kurk

Kurk is dit jaar een ware trend aan het worden! Niet zo gek, want dit materiaal voegt een warme textuur toe aan woonruimtes. En kurk is er voor woonaccessoires in veel verschillende uitvoeringen! Zo kun je gaan voor een kruk, bijzettafel of zelfs als bovenblad van een bureau. Maar je kunt het nog veel groter aanpakken, namelijk met wandkurk. Leuk om toe te passen op een muurtje. Durf jij het aan?

Ibiza stijl

De Ibiza stijl duikt tegenwoordig steeds vaker op. Een licht en zonnig interieur waarbij gebruik gemaakt wordt van veel natuurlijke kleuren, kussens, plaids, schelpen en een hippie look. Bij deze woontrend hoort ook de knooptechniek macramé. Zoals mooie wandkleedjes en hangers. Je kunt bij de Ibiza stijl zelf kiezen hoe ‘heftig’ je het maakt. Voor een wat ingetogenere stijl kun je kiezen voor een print in een natuurlijke kleur, zoals groen of bruin. Mag het juist wat uitbundiger? Kies dan voor een opvallende kleuren als paars en oranje.