wonen
Sommigen van ons hebben nog lang geen vakantie, maar willen al wel het vakantiegevoel in huis halen. Dit kan gemakkelijk met een land zoals Afrika. Daarom vertellen wij in dit blogje hoe je het Afrikaans sfeertje in huis creëert. 

Natuurlijke materialen
Als wij aan Afrika denken, dan denken we al snel aan alle wilde dieren zoals de grote olifanten, de lange giraffes en de brullende leeuwen. Dat is dan ook één van de redenen om natuurlijke materialen te gebruiken om dit Afrikaanse gevoel te creëren. Hierbij kun je denken aan hout, rotan en gevlochten gras. Het is juist extra leuk om met deze materialen uit te pakken! Bijvoorbeeld met een groot opvallend meubel zoals deze hangstoel of juist een behangetje met een houtmotief.

Dieprood en zandkleurig
De tinten die je vaak terug ziet komen in Afrika zijn dieprood en zandkleurig. Deze tinten doen ons gelijk denken aan de woestijn en het binnenland van Afrika. Om deze aardetinten in huis te halen, kun gaan voor een aantal accessoires. Zoals een vaas of een paar kussens. Of je kiest juist voor een hele wand in deze dieprode kleur zoals op deze foto. Samen met terracotta bloempotten heb je een perfect match!

Opvallende kussens
Ook opvallende printjes horen bij het Afrikaanse gevoel! Met een neutrale basis in huis kun je kussens in verschillende prints met elkaar combineren. Zorg er voor dat er ook kussens aanwezig zijn met een effen stofje zodat het geheel niet te druk oogt.

Palm- en bananenbomen
Maar ook de tropische planten kunnen niet ontbreken in een interieur met een Afrikaans sfeertje. Heb je geen groene vingers? Geen paniek! Met een tropisch behangetje heb je geen planten meer nodig. Toch liever voor iets minder groots gaan? Kies dan voor deze gouden palmboom. Wedden dat ‘ie de eyecatcher in jouw interieur wordt?