Als je voor een uitpuilende kledingkast staat en je denkt: ‘Wat moet ik aan?!’ Dan is het tijd om je kledingkast eens op te ruimen!

Het kost even wat tij, maar wat voelt het goed als je het gedaan hebt! Je hebt ineens orde en overzicht. Dus uren dubben voor je kledingkast, is er ook niet meer bij. Je ziet in één oogopslag welke basics je hebt en welke kledingstukken goed met elkaar matchen.
Starten

Als je echt je kast op wilt ruimen, ben je daar wel iets langer dan een half uurtje aan kwijt. Plan echt een middagje in. Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt : Grote vuilniszakken, kleerhangers, een spiegel en voor advies over twijfelgevallen een vriendin.
Wegdoen

Als je startklaar bent, begin je met het uitzoeken van je kleding. Welke kleding kan meteen de vuilniszak in omdat ze verwassen, gewoon oud , uit de mode of kapot zijn? Al twee jaar iets niet gedragen?…..doe die dan ook in de zak en weg ermee!

Tip bedenk een goed doel voor je afgedankte kleding, dat maakt het een stuk makkelijker iets weg te doen. Je maakt er namelijk weer iemand blij mee!
Repareren

Heb je kleding die gerepareerd moeten worden, of naar de stomerij moeten? Leg deze apart en in het zicht! Alleen dan komt het goed en vergeet je het niet!
Inruimen

Na al die opruimwoede is het tijd om de boel weer in te ruimen. Deel je kast logisch in. Draag je naar je werk andere kleding dan in de vrije tijd?…., maak daar dan een splitsing in. Kleding op kleur geeft ook rust en overzicht in je kast.

Veel succes!