De Seiko Astron Giugiaro Design Limited Edition
De nieuwe Seiko Astron Giugiaro Design Limited Edition. Model SSE121. € 3.250,-

Met gepaste trots introduceert Seiko in juli 2017 een nieuwe Astron Limited Edition in samenwerking met het gerenommeerde Italiaanse ontwerpbureau: Giugiaro Design. Een bijzondere partnership die ontstaan is in 1983 met de introductie van ’s werelds eerste analoge Quartz chronograaf. In 1983 gevolgd door een serie van 4 Seiko ontwerpen. En ruim een decennium later werd de samenwerking hernieuwd met de lancering van de spraakmakende Macchina Sportiva collectie in 1996.

De hergeboorte van een legende

’s Werelds eerste quartz chronograaf, 1983.

Het ontwerp van de nieuwe Astron Giugiaro Design Limited Edition is geïnspireerd op het Seiko icoon uit 1983: ’s werelds eerste analoge quartz chronografen kaliber, dat huisde in een spectaculair kastontwerp van Giugiaro Design. Oorspronkelijk ontworpen voor de motorsport, met knoppen die dankzij de vorm van de kast ook bij hoge snelheden gemakkelijk konden worden bediend.

Het ontwerp van Giugiaro Design.

De kroon en knoppen, ontworpen voor bedieningsgemak.

In de nieuwe Astron Giugiaro worden de zowel de moderne dynamiek als de traditie van Seiko en Giugiaro Design samengebald in een fascinerend chronografenontwerp, waarin het origineel uit 1983 in ieder detail van deze nieuwe creatie doorschemert. De aerodynamische lijnen van de kast en de speciaal ontworpen wijzers verwijzen naar de talloze schitterende sportauto’s die Giugiaro Design in de afgelopen decennia ontwierp. En natuurlijk heeft dit horloge een onmiskenbare Italiaanse signatuur door de combinatie van zwart, rood en groen.

Het achterdeksel met het Giugiaro Design-logo en het Limited Edition horlogenummer.

De nieuwe Seiko Astron GPS Solar SSE121 is uitgerust met het 8X82 Astron-kaliber, dat tot 6 uur aan verlopen tijd kan meten met de precisie van 1 seconde afwijking per honderdduizend jaar! Daarnaast biedt het kaliber – net als alle Astron-kalibers de mogelijkheid om zich waar dan ook ter wereld aan de lokale tijd aan te passen met één druk op de knop en uitsluitend aangedreven door de kracht van licht. De kast en band zijn gemaakt van titanium met een super harde black coating die het horloge krasbestendig maakt. Duurzaamheid en afleesbaarheid worden geoptimaliseerd door de super-clear coating op het saffierglas.

De unieke Limited Edition (SSE121J1 – € 3.250,- ) is vanaf juli 2017 in Nederland bij juwelier Dekker Staphorst Zuidwolde en Nieuwleusen

Rein Dekker
Juwelier Dekker