Zaterdag 25 november is het weer zover, en komt Sinterklaas met zijn pieten ook weer naar Staphorst. De eerste contacten zijn gelegd met Sinterklaas, en hij heeft er heel veel zin in.

Sinterklaas begint zijn intocht om 13.00 uur bij hotel Waanders, waar hij wordt bijgestaan door zijn pieten, maar natuurlijk ook door muziekvereniging Prinses Margriet uit Rouveen.

Er is bijzonder vervoer geregeld voor Sinterklaas, maar dit houden wij nog even geheim, kom dus allemaal langs de route staan, dan kan je het zien, en kan je de Sint ook nog even een hand geven of naar hem zwaaien. De pieten hebben genoeg pepernoten bij zich voor alle kinderen.

De route gaat vanaf Waanders over de Gemeenteweg, richting de rotonde, dan via de winkels aan de Bergerslag, de markt op/over dan weer de Bergerslag op, aan het einde rechtsaf naar de sporthal.Om 13.30 uur zal Sinterklaas aankomen bij de sporthal.

De zaal bij de sporthal gaat om 13.15 uur open, en daar hebben we een feestje samen met Sinterklaas en zijn zwarte pieten. We gaan zingen en dansen er staat een glaasje ranja voor je klaar, er is een verrassing en natuurlijk kun je een tekening aan Sinterklaas geven en kun je met Sinterklaas op de foto.

Het feestje is voor alle kinderen t/m 7 jaar!! Wij vinden het helemaal niet erg als er oudere broers of zusjes meekomen, maar dan wel onder toezicht van ouders/opa’s oma’s! Het is ongeveer om 14.30 uur afgelopen.