De zomer is op komst en het zorgt bij vele mensen voor een brede lach op het gezicht. De avonden weer langer, lekker op het terras zoeken naar wetenswaardigheden van de camping waar je over een paar weken naartoe gaat enzovoorts. Het internet wordt afgestruind naar nog mooiere plaatjes en ineens komt er een website voorbij waarna de virusscanner een melding geeft dat er iets niet in de haak is. Als je een virusscanner hebt tenminste… Op een aantal websites wordt gesuggereerd dat de standaard virusscanner in Windows of een gratis AVG wel toereikend is maar onze ervaring leert helaas iets anders. Vooral bij bankieren wordt er opgelet met welke browserversie er gekeken wordt op de site van de bank en als de versie niet hoog genoeg is volgt er een automatische update. Wij geven ook altijd het advies om te gaan internetten met Microsoft Edge in Windows 10 of anders met Google Chrome. Deze browsers zijn nieuwer en slimmer dan Internet Explorer, wat de laatste jaren niet of nauwelijks geupdate is.

Daarnaast adviseren we om Kaspersky Internet Security te installeren op de pc want deze scant niet alleen uitgebreid op virussen. Ook wordt er een plugin (uitbreiding van de browser) geïnstalleerd in de browser die scant of de website geen virus bevat en bij het bankieren grijpt “Veilig Bankieren” in. Door het zogenaamde phishing wordt de indruk gewekt dat je je op de pagina van de Rabobank bevindt maar in plaats daarvan bezoek je een site van een georganiseerde bende in een warme hut in het verre oosten die jouw gegevens gebruiken om jouw bankrekening te plunderen.

En omdat we Nederlanders zijn kunnen we er niet onderuit: de kosten. Voor een virusscanner van Kaspersky betaal je slechts € 39,95 per jaar voor 1 licentie en voor een 3 pc licentie (kan ook op Android tablet of telefoon) betaal je iets meer: € 55,95 per jaar. Het kost weliswaar geld maar een “gratis” virusscanner scant meestal niet genoeg en als wij onze uren rekenen voor het verwijderen van een virus dan heb je de virusscanner al terugverdiend. Virusscanner gratis? Vooral voor niets! Voorkomen is beter dan genezen, dus neem een goede virusscanner. Vragen? Bel of komt langs in onze winkel waar de drempel laag is en blijft en waar we graag in gesprek gaan met een ieder die twijfelt over de veiligheid van de computer.