Dinsdagavond half zeven 22 augustus was het weer zover, voor de vijfde keer was er weer de Panlatwedstrijd van Meesters Tweewielers voor het open staphorster kampioenschap. Onder een zonovergoten avond konden we weer zo’n 75 fanatieke en vrolijke panlatvissers ontvangen en dat was weer iets meer deelname dan vorig jaar waar we zeer blij mee waren.

Het was ook voor de eerste keer dat we in plaats van wegen op kilo’s op de totale lengte gingen meten en met een winnaar met 1.90 meter aan vis was dit ook een absoluut record, nog niet eerder werd er in de afgelopen vijf jaar zoveel gevangen, zowel door de winnaar als geheel in de breedte werd er meer gevangen. Of dit nu te maken heeft met de ervaring die menigeen de afgelopen jaren heeft gekregen of dat het aan het weer lag, dat laat ik in het midden. Er waren dit jaar ook speciale deelnemers, er was zelfs een senioren team van De Berghorst, die gezamenlijk met 1 hengel visten en een verdienstelijke 11e plaats behaalden, zo zie je maar weer, de oudjes doen het nog goed, geweldig dat ze meededen en zelfs burgemeester Segers die later op de avond nog een vergadering in Kampen had was van de partij om nog even de lat uit te werpen om een visje te verschalken, wat helaas niet lukte, maar burgemeester bedankt dat u even aanwezig wilde zijn, u zei ook nog dat u in uw jeugd veel gevist had, maar ja met een panlat was voor u ook een primeur en dan gelden er andere regels en tactieken die u nog niet onder de knie had, maar u bent volgend weer van harte welkom.

De winnaar van de avond werd Damain Witte uit Staphorst met 1.90 meter aan vis, 2e werd Klaas Jansen met 1.42 meter en derde werd Harm de Weerd met in totaal 76 cm aan vis. Bij deze wil Henk Meesters de Staphorster Hengelaarsvereniging van harte bedanken voor hun medewerking aan dit mooie evenement met het uitzetten en het meten van de vangst. Bovendien dank aan Tuin Bouwmaterialen, van der Horst Hengelsport, foto frans Nooren, Juwelier Dekker, Hema Staphorst, Total Krale Tankstation, Vishandel Timmerman, Bakkerij Ubak, Slagerij Buitenhuis die met hapjes rondging, Boni Staphorst, Dons en Troost, J Mussche Bestratingen, Stapel Auto’s, Jan Portiek schoenservice, Glasservice Timmerman, Redder Print en kantoor en Harke administratie, mede door deze sponsoren lukt het Meesters Tweewielers ieder jaar weer om dit mooie speciale evenement ieder jaar weer kosteloos te organiseren. Iedereen bedankt voor de deelname en hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer aan de waterkant.

Bekijk hier de foto’s van Geert Kleis:
https://photos.google.com/share/AF1QipNZ8opRzVc0vivlCc7dPQq0becr6ucCtZQjn-dv8giIQwp-_dPJXqoZIBKDGYA1NQ?key=czJQU2ZTamkwemhzZjdxcWhHVGdQR3BuRnlRRHRB