1. Voor het lenzen indoen eerst handen wassen
Klaar om te beginnen? Was je handen eerst zorgvuldig. Vet en viezigheid kan zich gaan ophopen in de poriën van je lens, wat na verloop van tijd irritatie geeft. Gebruik het liefst een neutrale handzeep (geen crèmezeep, want deze bederft de lens).

2. Controleer of de lens niet binnenstebuiten zit
Leg voor het lenzen indoen de lens op de top van je vinger en kijk goed of hij niet binnenstebuiten zit.

Als de lens goed zit, zie je een rond kommetje. Doe je hem verkeerd in, dan voel je dat meteen.

3. Doe de lens zorgvuldig in
Lenzen indoen is in het begin even lastig, maar verloop van tijd zal je zien dat het steeds makkelijker gaat. Doe het altijd voor de spiegel en laat je niet afleiden. Zorg dat je handen droog zijn, anders blijft de lens aan je vingers plakken. Zet de lens op de top van de wijsvinger van de hand waarmee je schrijft. Met de middelvinger van dezelfde hand trek je het onderste ooglid iets naar onder. Met je andere hand trek je het bovenste ooglid naar boven. Je kunt de lens nu indoen. De lens hoort op het gekleurde deel van je oog, de iris.

4.Maak je lenzen en lenzenhouder schoon
Bij het lenzen indoen, gooi je de vervuilde vloeistof uit de lenzenhouder weg en spoel je deze af onder de kraan. Doe je je lenzen uit, houd ze dan een voor een in de handpalm en poets ze zorgvuldig schoon met een vinger – zowel binnen- als buitenzijde. Gebruik hierbij alleen de vloeistof die je van ons bij de lenzen hebt gekregen. Doe vervolgens schone vloeistof in je lenshouders en berg je lenzen voorzichtig op.

5.Breng eventuele make-up aan nadat je de lenzen hebt aangebracht
Soms kan het oog gaan tranen bij het lenzen indoen en dat is jammer van de make-up. Daarnaast kan je de make-up het beste verwijderen nadat je de lenzen hebt uitgedaan. Dit om te voorkomen dat de lens in aanraking komt met make-up-remover.

6. Wat je niet moet doen:
De lenzen mogen in geen geval met kraanwater in aanraking komen. Dus niet douchen of zwemmen met de contactlenzen in! Wrijf niet in de ogen. Slaap niet met de lenzen in.

Heb je een rood of pijnlijk oog: neem contact op met onze contactlensspecialist. Vergeet niet je lenzen mee te nemen!